AANBOD

Er kan het hele jaar door worden getennist bij Tennisschool Van der Laan. Een zomerseizoen loopt vanaf april t/m september en een winterseizoen loopt vanaf oktober t/m maart.

Vanaf maandag 30 september 2019 starten de zomerlessen.
De tennislessen worden gegeven op de buiten tennisbanen van TV Joure. De lessen en trainingen worden georganiseerd door Tennisschool Van der Laan en vallen onder de verantwoording van de Tennisschool. Materiaal (rackets en ballen) is aanwezig. Als u les wilt volgen bij de Tennisschool, dient u ook lid te worden bij TV Joure. U kunt zich hiervoor aanmelden via de site van TV Joure: www.tvjoure.nl.

Hieronder een overzicht van het aanbod van de Tennisschool.

Jeugd
De lessen voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar zijn gebaseerd op het Tenniskids programma van de Nederlandse Tennisbond. De kinderen leren spelenderwijs de tennisvaardigheden waarbij het veld, de bal en het racket worden aangepast aan hun leeftijd en niveau. Hierdoor leren ze de juiste techniek en beleven ze succes en plezier. Tenniskids gebruikt drie kleuren die de vooruitgang van de kinderen in tennis in kaart brengen: rood, oranje en groen. Deze kleuren hangen samen met de leeftijd en de mogelijkheden van de kinderen. De indeling qua kleur bepaalt de trainer. De gedachte hierachter is dat het kind zoveel mogelijk leert tennissen in de situatie die bij het kind past. Zie voor meer informatie: http://tenniskids.nl/over-tenniskids/wat-is-tenniskids/.

Lesaanbod Jeugd
Tennispakket jeugd t/m 17 jaar

  • Keuze uit 1 of 2 keer per week 60 minuten trainen. We streven er hierbij naar om in homogene groepen (6 tot 9 spelers) in te delen, zodat het niveau omhoog gaat. In overleg is extra trainen ook mogelijk.
  • Deelname aan de rode, oranje, groene en gele competitie. Ons doel is om kinderen zo snel mogelijk in de competitie in te laten stromen. Dit wordt aangeraden om ze nog meer aan de vereniging te binden.
  • Deelname aan de jeugdclubkampioenschappen, diverse toernooien en activiteiten.
  • Extra events: lestoernooi, uitwisselingstoernooi, toernooi advies, filmmiddag, bowlen (er wordt alleen een kleine eigen bijdrage gevraagd bij activiteiten die buiten de vereniging plaatsvinden, zoals bowlen en evt. voor versnaperingen).
  • Onbeperkt spelen op de tennis en/of padelbaan.
  • Voor fase rood-oranje-groen mogen ouders die niet lid zijn met hun kind gratis tennissen.

Kosten
-1 keer per week trainen jeugd t/m 17 jaar (60 minuten): 135 euro.
-2x per week trainen jeugd t/m 17 jaar (120 minuten): 220 euro.

We willen een zo aantrekkelijk mogelijk pakket neerzetten om kinderen te binden aan de club, tennis verslavend leuk te maken en om kinderen op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen met de mogelijkheid om eventueel door te stromen naar het selectietennis.

Kennismakingsaanbod jeugd
Maar wat als je nu nog nooit getennist hebt en je niet weet of het wel iets voor jou is?
Om de drempel om te starten met tennis zo laag mogelijk te houden, hebben we voor nieuwe jeugdleden een kennismakingsaanbod. Zonder dat je direct lid hoeft te worden van de vereniging, kun je wel al 7 keer lessen bij Tennisschool Van der Laan. De kosten hiervoor zijn 40 euro. Pas na deze lessenserie besluit je of je wel of niet lid wilt worden.

Senioren (vanaf 18 jaar): 18 lessen van 60 minuten voor 155 euro.
Er is korting op extra training(en) in de week.
In overleg met de Tennisschool kunnen gemiste reguliere lessen ingehaald worden.

Voor volwassenen worden een aantal extra toernooien georganiseerd, waaronder het lesserstoernooi en het mini & maxi toernooi en natuurlijk kan iedereen meedoen met de clubkampioenschappen en andere toernooien die door de Vereniging georganiseerd worden.

Om kennis te maken met tennis is er voor senioren ook de mogelijkheid om een “maak kennis met tennis” cursus te volgen. Dit is helemaal vrijblijvend zonder lid te hoeven worden van de vereniging. Zo kun je snuffelen aan tennis en de sfeer proeven. De kosten  hiervan zijn 5 lessen voor 35 euro.

Ook kunt u bij de Tennisschool terecht voor:
– priveles.
– competitietraining.
– tennisclinics.
– een originele invulling van uw kinderfeestje of bedrijfsfeest.
informeer hiervoor bij de Tennisschool naar de mogelijkheden.

Lestijden Tennisschool Van der Laan

Maandag 09.00 – 22.00 uur
Dinsdag 09.00 – 22.00 uur
Woensdag 09.00 – 22.00 uur
Donderdag 09.00 – 22.00 uur
Vrijdag 09.00 – 22.00 uur
Lesduur: 60 minuten