De Tennisschool

Mijn naam is Leendert van der Laan

Ik werk al meer dan 25 jaar als tennistrainer bij Tennisvereniging Joure.
Het is mijn passie om spelers die nog nooit een racket hebben aangeraakt de beginselen van het tennis bij te brengen en enthousiast te maken voor de tennissport.
Maar ook om gevorderde spelers technisch, tactisch, conditioneel en mentaal te trainen.
Bij de tennisschool staat spelplezier en persoonlijke ontwikkeling van elke speler centraal.

Ik ben vanaf mijn 10e jaar met het tennisvirus besmet. Door veel te tennissen en toernooien te spelen heb ik tot mijn 18e bij de top van Friesland meegedraaid. In 1988 heb ik tennislicentie A en in 1995 het tennislicentie B behaald. Verder nog verschillende applicatiecursussen van de KNLTB gevolgd, o.a. seniorentennis, mentale training en tenniskids.

 

T.V. Joure

Op 21 juni 1969 ging in Joure de vlag uit ter ere van de officiële opening van de tennisbaan. Met de opening van het tenniscomplex ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De vereniging is destijds begonnen met 140 leden en telt nu rond de 540 leden.

Het tennispark bestaat uit acht kunstgrasbanen en door het kunstlicht is het hele jaar door buiten tennissen mogelijk. In april 2016 is er een fantastische playground gekomen met speciale minibanen voor de kinderen en twee padelbanen. Ontwikkeling en prestige versus het lekker recreatief bezig zijn en de gezelligheid, dat is de kracht van TV Joure en daar staat Tennisschool Van der Laan ook voor.

 

06 10208066

© 2023 Tennisschool van der Laan